Tuesday, October 25, 2005

Szoval...

a valasztasok:
Mindenki azt, hitte, hogy az elso korben nyertes Donald Tusk fog nyerni, minden errol szolt, hogy megsem igy lett tobb dolognak is koszonheto:
1: Kaczynski (o a nyertes) jobban meg tudta szolitani a "falu nepet", mig Tusk egyebkent is a varosokban volt eros
2: Egy nagyon ronda vadat terjesztettek a Tuskrol, megpedig, hogy a nagyapja, a nemet hadseregben szolgalta II.vh. idejen.... Valoban toltott egy-ket honapot a wehrmachtban, DE nem onszantabol (egyszeruen elvittek, mert a hitleri No. a kasubokat is nemetnek tekintette, ja, merthogy a Tusk, kasub, azaz nemzetisegi - ez meg fontos lesz!!)
Szoval, lesz egy olyan elnok, aki teljes beleszolast "kap" - merthogy nyilvanvalo, ki lesz a fonok - a kormany munkajaba, sokan azt beszelik, hogy ujra meg fogjak erositeni az elnoki poziciot, mint WaŁesa idejeben volt....
3: Alacsony volt a reszvetel, ami a Tuskot erintette hatranyossan, mert ez inkabb a varosokra volt jellemzo, falunk inkabb szavaznak az emberek, ehhez hozzajarult, hogy mindenki azt hitte hogy Tuski nyer, tehet el sem ment szavazni, mert ugyis minek...
4: A ket "rebellis" - azaz mindig kulonutas - vajdasagban Kaczynski gyozot, de toronymagassan (, sajnos), ez a ket vajdasag, jelessen a Podkarpackie es a Podlasie, erossen agrar vajdasag, keves varossal, nagyon eros egyhazzal es nacionalizmussal ("Egy, Kasub??? Hagyanak maa'n!!").

Az persze mas kerdes, hogy az igereteit hogy fogja betartani, merthogy gyakorlatilag megvaltast igert ezeknek az embereknek, ugy akar nagymertekben gazdasagot fejlesztni, hogy az EU-t nem igazan emlegeti, fenn akarja tartani a teljes szocialis halot (es itt nem volt Bokros csomag!!!!) es megszoritasokrol szo nincs!!!! Elmondanam, hogy a lengyel koltsegvetest egy valami nyomja - de az nagyon -... igen, a szocialis kiadasok!!
Hat, kivancsiak vagyunk! ( Ja, Krakko egyaltalan nem orul!! :) meg a kulfold se!)

No comments: