Wednesday, October 26, 2011

Служебный роман


Oroszfilmes ámokfutásom folytatódik......
Egy 1977-es Eldar Rjazanov film, a Magyarországon soha nem vetített Hivatali szerelem remake-je, a Hivatali szerelem - a mi időnk. Bár címnek talán ehhez jobban illene az Irodai románc (nem élünk már a szocializmusban...).
Az eredeti film a Rjazanov féle nagy hármasba tartozik - A sors iróniája, Hivatali szerelem és a Kétszemélyes pályaudvar, azok közé a "könnyű" filmek közé melyek a szovjet filmgyártás alapdarabjai lettek az elmúlt 30-35 év során, sokmilió ember emlékeiként részei a jelen valóságának is.
A feldolgozást az a Kvartal 95, sokművészti csoport készítette akikhez az utóbbi évek legnagyobb filmsikerei kötődnek - egyébként nem csak "sokművészetiek" hanem soknemzetiségűek is - mint általában a kibogozhatatlan szovjet adminisztrációban, egykoron élő családok gyermekei - oroszok, ukránok, baltiak és kaukázusiak.
nagyon tetszett hogy nem akarják felülmúlni az eredetit, de hozzátenni, kiegészíteni. A forgatókönyv egyszer már egyébként is bevált, bát ugye pont ezt nehéz nem elrontani.
Az új A-listás film.

No comments: