Monday, November 05, 2012

50 millió

ennyit lehet a holnapi lottosorsolason nyerni.
Ez uszkve 3,5 milliard forint...
Eletemben eloszor lottozom Lengyelorszagban.

Egyebkent ez kicsit mashogy nez ki mint otthon. Itt 6os lotto van, 6 szamot kell kivalasztani 49-bol. Ezert, bar sokan lottoznak ritkan van ilyen nagy osszegu nyeremeny. Mintahogy ritkan fordul elo hogy valaki egyedul nyerjen.
A lengyel allami szerencsejatek ceg a Totalizator Sportowy, azaz a Sportfogadas, magat a sport fogadast itt is tottónak hivnak - illetve ugy hasznaljak hogy "totolotka" igy egybe - alapvetoen azonban ezen a lottozast ertik, merthogy 1975ig ez volt a markanev, azota sima tulajdonnev lett belole.
2009-ig `Nagy lotto`-nak hivtak (Duzy Lotek). 1986ig letezett a `Kis lotto` is, ez 5 szam kivalasztasat jelentette 35bol.
A szisztemaja ugyan az mint otthon, halmozodas van, annyi a kulonbseg hogy haromszor huznak egy heten. Mint otthon itt sem volt a hatalom celja milliomosok gyartasa...:)
A szamunkra kisse fura lehet hogy a a nagy nyeremenyek csak az utobbi 4-5 evben fordultak elo, az elso oriasnyeremeny 20 millio zl. csak 2004ben tortent. Az elso `lottolaz` 2008 masodik feleve, akkor 6 honap alatt harom 28 millios tetelt huztak ki. Erre mar En is emlekszem, akkor mindenki jatszott, es meg a takaritonenivel is ez volt a fo tema az irodaban....

Az eddigi legnagyobb most van - soha ennyit nem lehetett nyerni.

No comments: