Friday, November 11, 2005

Hali!

Itten ma nagy nemzeti unnep van (Swięto Niepodlegwosci - A fuggetlenseg unnepe), mert 1918-ban pont november 11-en kialtottak ki a Lengyel Koztarsosagot, igy 127 ev utan ujra lett lengyel allam, szoval ez itt rettenetessen nagy unnep, felvonulassal, koszoruzassal, katonai diszszemlevel(!!!), egesz Krakko piros-feherbe, meg feher-kekbe (Krakko szinei) van oltozve, volt unnepei mise a Wawelban (ahol nem nagyon szoktak misezni, csak minden masnap - karacsony, meg husvet masnapjan :), meg minden. Es persze munkaszuneti nap, na, nem mintha penteken lenne oram :), csak egy-ket dolgot jo lett volna elintezni ma (ideiglenes tartozkodasi engedely es tarsai - komolyan, en meg fogom irni eletemet Lengyelorszagban, valami olyasmi cime lesz, hogy "Zoli es az urzędnikek" - urzędnik, lasd:http://szotar.polonia.hu/szotar.php)
Szoval ulok itthon a gep elott, tokegyedul, meret mindenki hazament, ill. Igor nem'tom hol van. Es internezem, mondhatni szorvolok a neten, talaltam is nehagy erdekesseget, pl. filmeket!! Magyar filmeket!!! Nagyon tetszik es az uj vigjatek a Gorog Zitaval - tegnap mutattak be, a cime: Fej vagy iras? es a kepekbol, sztorybol meg elozetesbol itelve nagyon jo lehet!! Ugyhogy aki teheti menjen moziba!!!!
Egyebkent elvagyok, egyre jobban, talakoztam/ok emberekkel - nagyon jo emberekkel es ennek orulok, bar meg mindig ugy erzem (vagy talan mar), hogy meg kene talalni a helyemet, mind kapcsolatok teren, mind tanulasban. Egyebkent egesz jol haladok a lengyel dolgozatommal, toribol ugyanis "eleg" irnom egy rovidebb esszet, egy altalam valasztott temarol!! Igazabol nem tudtam, hogy oruljek-e vagy sem, amikor kiderult, de mostmar elvezem. Az lesz a cime, hogy "Polskich uchodzców na Węgrzech w latach Drugiej Wojny Światowej" - Lengyel menekultek magyarorszagon a masodik vilaghamoru eveiben. Mar megvan a vazlat, jegyzetelek gozerovel, es a fejemben kb. meg is vannak mar a fejezetek meg minden. Ugyhogy nem fogok unatkozni a kovetkezo 3 hetben sem, mert a szunet elott le kene adni, de nem akarom az utolso pillanatra hagyni, mert magyarul meg csak-csak mennek dolgok (lasd: PR szakdolga) de lengyelul mar annal kevesbe!
Megint talaltam kepeket!! (Lasd: fentebb)

No comments: