Friday, January 02, 2015

Berlini mesek II. - avagy 12+2

Az evertekelos jatekot neveztem el, mar iden/tavaly.

Januarban, az elso hosszu hetvegen meg nyugalom van s ki is alszom magam. Utana jon a Viking, akibol nem lett vegul cimke. Kozben feltunik az a bizonyos cipoboltos ceg, s En komolyan elgondolkozom a lehetosegeimen. Ukran pop es vagyodas van.

Februar elsejen kiderul, hogy mennem kell tovabb. A varos olimpiasdit jatszik. Jusia visszajon a varosba. A ciposok masodjara is atutaztatnak az orszagon.
Feltunik a Fordito.

Marciusban meg mindig hideg van, konstatalom hogy mindennek jelentese van a lakasomban. A Forditobol cimke lesz. A 10 ev jegyeben Lodz! S az elso felhok is felettem, mind emberileg mind egeszsegileg. Beadom a felmondasom, s szinten a 10 ev jegyeben a Tatra!

Aprilisban, van egy Wroclaw hetvege - az elso. ABBA lazban egek, s nem csak abban. vegleg otthagyom a ceget. A honap masodik feleben megkezdodik egyre gyorsulo bomlasunk a Forditoval. En mint szorny...

Majusban uj munkaba allok - a keresonel - imadom de nem feltetlen tetszik. S felgozzel se csinalom, mert minden szep s jo... Euroviziot meg egyutt nezunk. de aztan azon az esos szombaton el is hagyom  a Forditot - s halasabb a sornak nem is lehetnek hogy Inda a varosban van. Sok jo ember es megtobb melazas az eletemben. A gyorsmerleg elborzaszto, ugyanakkor.

Juniusban nyar van s uj emberek. Edyta, Graga, Agi, Norbi - mind nagyon fontosak lettek. Visszatalalok a sajat melodiamban is.Kalandok teren is.

Juliusra eldontom hogy nincs tovabb uj munka es hogy a megujjab az Brusszelel kapcsolatos. Forro nyar van es Eros. Nagy beszelgetesek a balkonon, Imi Krakkoban es mi Wroclawban - masodjara. Aztan merleget vonunk. Andras is van, de nagyon nem jo.

Augusztusban egy honapos szabadsagomat/munkanelkulisegemet toltom. Becsben, otthon es kozben ertem jon a nyar is.

Szeptember eggyel Bankos lettem, es a honap kozepen el is tuntem Belgiumba. Mar ngyon kelett...
Elotte meg sirunk egyet Szaflarskan, valamint oszinten elvagtam a Forditoval. Utana pedig kiderul hogy AllIsEurovision. Szembejon egy orult hetvegere egy magyar is. 

Oktoberben meg mindig majdnem nyar van, elkezdek ropkodni Europaban - eloszor Becsbe aztan Berlinbe. Itt meguljuk a 30ik szulinapom is a legfontosabbakkal, meg egy Sacher-tortaval amit Anyu hoz Becsbol.
Honap kozepen feltunik a Lett, s a vegen van egy Luxembourgi meseorszag meg Eurovizio gala.

Novemberben, Belgium strajkol. A lett meg mindig van s egyre komolyabban. Kezd hideg lenni, Olaek es Petraek jarnak erre.

Decemberben jarok otthon - Krakkoban. Lett is van. Anyu is Belgiumban. Az orszag es a varos egyre jobban tetszik. Evvege a cegnel, ahol sokminden kiderul s nalam is, unneppel Becsben es evvegevel otthon.

Welcome, 2015!

No comments: